type='html'>
Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
1 su bardagi yogurt
2 -3 dis sarimsak
3 - 4 dal maydanoz
yarim çay bardagi dövülmüs findik yada ceviz
Hazirlanisi:
Kabaklarin kabuklarini soyarak rendeleyin.
Ardindan bir tavaya bir miktar sivi yag ve rendelenmis kabaklari alarak kabaklarin diriligi gidene kadar kavurun. Bu asamada kabaklar suyunu salacaktir. Suyunu salmali ve çekene kadar kavurmalisiniz.
Kabaklar kavrulduktan sonra ocaktan alin ve sogumaya birakin.
Diger tarafta yogurdun içine sarimsaklari rendeleyin. Maydanozlari ince ince kiyip yogrda ekleyin.
Ardindan iyice sogumus olan kabaklari bu karisima ekleyin.
Üzerine dövülmüs ceviz yada findik içini de ekleyerek hepsini harmanlayin.
Buzdolabinda soguttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder