3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1,5 su bardagi rondodan geçirilmis ispanak
1 çay bardagi sivi yag
2,5 su bardagi un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 pk. krem santi (Kremsanti için 2 su bardagi süt)
Hazirlanisi:
Ispanak yapraklarini güzelce yikayin ve rondada parçalayin. 1 su bardagi incecik ispanak olmali.
Diger tarafta yumurta ve sekeri iyice çirpin.
Içine yagi, unu, kabartma tozunu ve vanilyayi da ekleyerek çirpmaya devam edin.
Son olarak ispanaklari da ekleyerek çirpin ve yaglanmis büyükçe borcama dökün. Önceden isitilmis 180 derece firinda 30 dk. pisirin.
Kek pistikten sonra firindan çikararak sogumaya birakin ve krem santisini hazirlayin.
Tarifte yazdigi gibi 2 su bardagi süte 2 paket krem santiyi dökün ve iyice çirpin.
Kivama geldikten sonra sogumus olan kekin üzerine dökün.
Buzdolabinda 1 saat kadar bekletin ve yenmeye hazir.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder