Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patates
1 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy sogan
1 çay bardagi beyaz peynir
5 -6 dal maydanoz
1,5 su bardagi kasar payniri
3 yumurta
2 tepeleme yemek kasigi un
Sivi yag
Hazirlanisi:
Kabagi, patatesi ve havucu ayri kaplara rendeleyin.
Sogani küçük küp küp dograyin.
Derince bir tavaya yarim çay bardagi sivi yagi koyarak soganlari kavurmaya baslayin. Soganlar diriligini kaybedince rendelediginiz havucuda ekleyin ve kavurmaya devam edin. Havuçlar da diriligini kaybedince rendelediginiz patatesi de ekleyerek bir miktar daha kavurun. Son olarak kabaklari ekleyin ve 1 - 2 dakika daha kavurup ocaktan alin. Üzerine 1 çaybardagi beyaz peyniri ve küçük küçük dogradiginiz maydanozlari ekleyerek harmanlayin. Bu karisimi sogumaya birakin.
Diger tarafta bir kabin içine yumurtalari kirin içine 2 yemek kasigi unu ekleyin ve çirpma teliyle çirpin.
Hazirladiginiz bu karisimi daha önceden hazirladiginiz ve iyice sogumus olan harcin içine dökerek karistirin.
Küçük bir tepsiye yada borcama dökün, üzerine kasar peynirini serpin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana kadar pisrin.
Sicak servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder