1 Aralık 2013 Pazar

Muhallebili Tel Kadayıfı Tatlısı

type='html'>

Malzemeler:
250 gr. tel kadayifi
2 çorba kasigi tereyagi
3 çorba kasigi toz seker
yarim su bardagi dövülmüs ceviz içi

Muhallebisi için:
1 lt. süt
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket krem santi

Hazirlanisi:
Tel kadayifini bir buzdolabi posetine koyarak dondurucuya atin. Kadayiflar donduktan sonra çikarin ve avucunuzda derince bir kap içerisine ufalayin. Zaten hemen kirilacak ve ufak ufak dagilacaktir.
Ardindan derince bir teflon tencere yada tavada tereyagini eritin. Üzerine 3 kasik toz sekeri ve tel kadayiflari ekleyin. Kadayiflar renk degistirinceye kadar kisik ateste kavurun. Yaklasik 20-25 dakika.
Daha sonra kavrulan kadayiflarin içine dövülmüs ceviz içilerinide ekleyerek 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alin.
Diger tarafta muhallebisini hazirlayin. Bir tencerenin içine sütü, toz sekeri, unu ve vanilyayi ekleyerek kisik ateste sürekli karistirarak kivami koyulasincaya kadar pisirin.
Muhallebi fokurdayip kivama geldikten sonra ocaktan alin ve sogumaya birakin.
Muhallebi tamamen soguduktan sonra toz kren santiyi içine dökün ve hizlica çirpin.

Ardindan genisçe bir tepsiye hazirlamis oldugunuz tel kadayifin yarisini dökerek tepsinin her yerini kapatacak sekilde yayin. Sonra muhallebiyi yavasça kadayifin üzerine dökün. Bu islemi çok dikkatli yapmaniz gerekiyor. Zira kasikla muhallebiyi yaydirirken alttaki tel kadayiflar toplanabiliyor.
O yüzden kasikla küçük parçalar alarak tüm kadayifin üzerine parça parça muhallebi birakin.
Muhallebini tamamini döktükten sonra kalan tel kadayifida onun üzerine dökün.
Buzdolabinda 1-2 saat bekletin ve servise hazir.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder