Malzemeler:
250 gr. margarin
2 çorba kasigi yogurt
1 çay bardagi pudra sekeri
4 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için pudra sekeri
Içi Için:
3 adet orta boy elma
1 su bardagi toz seker
1,5 çorba kasigi toz tarçin
Hazirlanisi:
Derince bir kaba margarini, yogurdu, pudra sekerini, kabartma tozu vanilya ve unu ekleyerek yogurun.
Diger tarafta elmalarin kabuklarini soyarak rendeleyin.
Bir tencereye alin üzerine toz sekeri ve tarçini ekleyerek kisik ateste elmalar diriligini kaybedene kadar pisrin. Sulanip suyunu çekmesi gerekiyor.
Ardindan yogurdugunuz hamuru oklava yardimiyla yuvarlak bir sekilde açin.
Açtiginiz hamurdan üçgen parçalar kesin. Uzun tarafina hazirladiginiz iç harcindan koyarak sarin.
Hamurun tamamina bu islemi uygulayin. Yaglanmis tepsiye dizin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda renkleri hafif degisene kadar pisirin.
Firindan çikardiktan sonra tabaga alin soguduktan sonra üzerlerine pudra sekerini serpin ve servis yapin.
Afiyet Olsun...
| Iç Harcinin Malzemeleri |
| Iç Harcinin Pismis Hali |

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder