Malzemeler:
Yarim paket spagetti boru firin makarna
1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
3 yemek kasigi sivi yag
Bir tutam maydanoz
Bir tutam tuz
Besamel Sosou Için:
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi tepeleme un
1,5 su bardagi süt
Hazirlanisi:
Öncelikle boru makarnayi fazla ezilmeyecek sekilde haslayin. Haslama suyunun içine tuzunu ve 3 yemek kasigi sivi yagi da ekleyin.
Diger tarafta besamel sosunu hazirlayin.
Bunu için öncelikle margarini bir tencerede eritin ve unu ekleyerek kavurun.
Ardindan üzerine sütüde ekleyerek karistirmaya devam edin. Kivami koyulasip kaynayincaya kadar karistirin. Kivami koyu fakat akiskan olacak.
Diger tarafta süzdügünüz makarnayi derince bir kabin içine alarak içine ince ince kiydiginiz maydanozu, yarim su bardagi kasar peyniri rendesini ve besamel sosu ekleyerek karistirin.
Tuzu azsa tuz ekleyin.
Ardindan bu karisimi genisçe bir borcamin içina alin.
Üzerine, kalan 1 su bardagi kasar peyniri rendesini dökün ve yayin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kiarincaya kadar pisirin.
Sicak Servis yapin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder