1 Aralık 2013 Pazar

Cevizli Havuç Topları

type='html'>

Malzemeler:
2 adet büyük boy havuç
1 su bardagi toz seker
1 paket haylayf sekerli büskivi
1 su bardagi dövülmüs ceviz içi
Hindistan Cevizi (Üzeri için)

Hazirlanisi:
Havuçlari temizleyerek rendeleyin
Bir tencereye alarak üzerine sekeri ilave edin ve kapagini kapatarak çok kisik ateste suyunu salip çekinceye kadar pisirin. Bu asamada havuçlar diriligini tamamen kaybetmis oluyor.
Havuçlar iyice ezildikten sonra ocaktan alin ve içine 1 paket haylayf sekeri büskiviyi elinizde ufalayarak ekleyin ve yogurun.
Ardindan 1 su bardagi dökülmüs ceviz içini katin ve tekrar yogurun.
Sonra elinize ceviz büyüklügünde parçalar alarak yuvarlayin.
Yuvarladiginiz havuç toplarini içine Hindistan cevizi serptiginiz tepsinin içine koyun.
Yuvarlanma islemi bittikten sonra tepsiyi saga sola sallayarak havuç toplarinin her tarafinin Hindistan cevizine bulanmasini saglayin.
Üzerlerine kürdanlar saplayarak servis edin.
Afiyet Olsun...

NOT: fotograf kizimin 2. Yasgünü masasindan:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder