5 adet orta boy patates
3 adet yufka
yarim demet maydanoz
1 yumurta sarisi
1 çay bardagi sivi yag
pul biber
tuz
Hazirlanisi:
Öncelikle iç harci hazirlayacagiz.
Bunun için patatesleri haslayin, daha sonra haslanmis olan patatesleri rendeleyin. Içine yarim demet maydanozu ince ince dograyip koyun. Daha sonra pul biber ve tuzunuda ilave ederek karistirin.
Diger tarafta bir kaseye 1 çay bardagi sivi yagi koyun ve üzerine bir o kadarda su ekleyin.
Yufkalari düz bir zemin üzerine üst üste açin. Ortadan ikiye kesin.
Daha sonra bir kasik yardimi ile yag ve su karisimindan yufkanin üzerine serpin.
Onun üzerine hazirladiginiz patatesli harçtan yufkanin her yerine serpistirin.
Yufkanin kisa kenarindan baslayarak oklavaya sarin.
Sardiktan sonra yufkayi iki ucundan içe dogru sikarak büzün.
Yuvarlak bir tepsiye sarmal sekilde dizin.
Yufkanin kalan tüm parçalarini bu sekilde yapin ve ard arda dizin.
Üzerine yumurta sarisi ve istege göre hashas, susam veya çörekotu serpin.
Önceden isitilmis firinda 40-45 dk. kadar pisirin.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder