1 Aralık 2013 Pazar

Dereotlu ve Peynirli Poğaça

type='html'>

Malzemeler:
3 yumurta (2 tanesi içi için, 1 tanesinin sarisi üzeri için)
1çay bardagi sivi yag
50 gr. margarin (Oda sicakliginda)
3 su bardagi un (Ben tam bugday unu kullandim. Istege bagli olarak kullanilabilir)
Yarim demet dereotu
1 paket kabartma tozu

Içi Için:
1 çay bardagi beyaz peynir

Hazirlanisi:
Unun içine 2 yumurtayi, sivi yagi, margarini, kabartma tozunu ve dereotunu katarak yogurun.
Yogrulan hamurdan küçük parçalar kopararak elininde yuvarlayin ve içine birer çay kasigi kadar peynir koyun ve firin tepsisine dizin.
Hamurun tamamina sekil verdikten sonra 1 yumurtanin sarisini ayirarak üzerlerine sürün.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda 20 dk. pisirin.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder