Malzameler:
250 gr. kiyma
1,5 lt kaynamis su
yarin çay bardagi pirinç
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi tereyagi
1 yumurta
2 yemek kasigi yogurt
tuz
karabiber
pulbiber
2 yemek kasigi nane
Hazirlanisi:
Kiymanin tamamini bir kabin içerisine alin ve içine arzu edilen miktarda tuz karabiber ve pulbiber koyup yogurun.
Daha sonra kiymadan misket büyüklügünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayin ve dibine un serptiginiz bir tepsiye koyun. Yuvarlama islemi bittiginde üzerine çok az daha un serperek tepsiyi ileri geri sallayin ve köftelerin her yerinin unlanmasini saglayin. Ardindan diger tarafta kaynamakta olan suyun içine yuvarladiginiz kiymanin tamamini atin ve 5 dk. kadar haslayin. Daha sonra pirinçleri de içine katin 10 dk. daha haslayin.
Diger tarafta bir kabin içine yumurtayi kirin. Üzerine yogurduda ekleyerek çirpma teli ile çirpin. Bu karisimin üzerine köfteleri ve pirinci hasladiginiz tenceredeki sudan 1-2 kepçe kadar alin ve dökün. Tekrar çirpin ve son olarak unuda ekleyin. Hiç topak kalmayacak kadar çirpin. Haslanan köfte ve pirincin içine yavas yavas karistirarak dökün.
Diger tarafta bir tavada tereyagini eritin, içine naneyi döküp yagda bir miktar kavurun. Ardindan çorbanin içine dökün ve ocagi kapatin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder