Malzemeler:
2 adet orta boy patlican
2 yumurta
2 çay bardagi un
Tuz
Kizartmak için sivi yag
Hazirlanisi:
Patlicanlari yikayarak alacali sekilde soyun.
Soyulan patlicanlari küçük küçük küp küp dograyin.
Derince bir kaba 2 yumurtayi kirin ve çirpin. Içine bir tutam tuz ekleyin.
Ardindan patlicanlarida yumurtanin üzerine dökerek iyice karistirin.
Yumurtaya bulanan patlicanlarin üzerine 2 çay bardagida unuda ekleyerek iyice harmanlayin.
Diger tarafta derince bir tava yada tencerede bolca sivi yagi kizdirin.
Kizmis olan yagin içine yavasça patlicanlari atin ve kizartin.
2 yada 3 seferde kizartirsaniz çok daha güzel olur.
Afiyet Olsun...
Yumurtaya bulanan patlicanlar...
Ardindan una bulanan patlicanlar...?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder