1 Aralık 2013 Pazar

İrmik Tatlısı

type='html'>


Malzemeler:
1 lt süt (5 su bardagi)
1,5 su bardagi toz seker
1 su bardagi irmik
1 çorma kasigi un
50 gr. margarin
1 pk. vanilya

Hazirlanisi:
Sütü bir tencereye alarak içine toz sekeri, irmigi ve unu ekleyin.
Kivami koyulasincaya kadar karistirin.
Koyulastiktan sinra ocaktan alin içine margarini ve vanilyayi ekleyin.
Margarin eriyinceye kadar karistirin.
Ardindan kaç renk yapmak istiyorsaniz o kadar kaba esit miktarda koyun. Ister gida boyasi ile ister kakao kullanarak renk verebilirsiniz.
Kaliba koymadan önce kalibi hafif islatin ki daha sonradan kaliptan rahatça çiksin.
Kaliba döktükten sonra dolaba koyun ve en az 1 saat beklettikten sonra servis yapin.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder